Strona główna  »   Przepisy  »   Zupa rybna wigilijna

Zupa rybna wigilijna - przepis

-
Zupa rybna wigilijna
  • Kategoria: Zupy
  • Okazja: Boże Narodzenie
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 60

SKŁADNIKI

  • 2 litry wywaru z warzyw
  • 700 g filetów z ryby(morszczuka,mintaja,pangi)
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • natka pietruszki

Rybę kroimy w paseczki, zalewamy wywarem i gotujemy 20 minut na małym ogniu. Mąkę mieszamy w garnuszku z małą ilością zimnej wody, wlewamy ją do wrzątku ciągle mieszając.
Gdy się zagotuje dodajemy przyprawy i posiekaną zieloną pietruszkę.
Tę zupę można podawać takze z łazankami.