Strona główna  »   Przepisy  »   Mielone z kapustą

Mielone z kapustą - przepis

-
Mielone z kapustą
  • Kategoria: Zapiekanki
  • Okazja: Andrzejki
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 40

SKŁADNIKI

  • 1kg mięsa mielonego
  • 1/2 główki białej kapusty
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 szkl. suchej kaszki manny
  • 1 jajko
  • majeranek
  • warzywa
  • 1/2 główki białej kapusty
  • papryka- zielona, czerwona i żółta
  • 3 ogórki kwaszone
  • 1 cebula
  • 6 dużych pieczarek
  • 2 marchewki
  • przecier pomidorowy
  • bulion rosołowy

Do mięsa wkroić poszatkowaną kapustę, dodać pozostałe składniki. Wszystko dobrze wymieszać. Uformować mielone obtoczyć w bułce tartej, usmażyć. Usmażone mielone układać w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch włożyć pokrojoną kapustę, ogórki kwaszone, paprykę zieloną, czerwoną i żółtą, cebulę, pieczarki, marchew, przecier pomidorowy. Całość zalać bulionem i zapiec w piekarniku.