Jajko wbić do wysokiego naczynia, dodać sól, pieprz, musztardę i ocet. Całość zblendować zaczynając od niższych obrotów i stopniowo zwiększając obroty. Następnie delikatnym strumieniem dolewać ...
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź je, obierz i pokrój w plastry. Cebulę obierz, pokrój w plastry i zeszklij na patelni na rozgrzanym maśle. Żaroodporne naczynie wysmaruj cienko masłem i ułóż ...
Ugotuj ryż, przelej zimną wodą i dokładnie osącz. Cebulę obierz i drobno posiekaj, podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojone piersi kurczaka, oprósz solą i pieprzem, zmaż całość 10-15 min do ...
Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i odstaw do wystudzenia. Rodzynki sparz wrzątkiem i odstaw do odcieknięcia. Jabłka pokrój w ćwiartki, usuń gniazda nasienne i pokrój w 1 cm kostkę. Skrop sokiem z ...
Kaszę gryczaną ugotować w lekko osolonej wodzie. Soczewicę namoczyć 4 godziny wcześniej, następnie ugotować. Pieczarki pokroić w cienkie plasterki, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez prask...
Ugotuj kalafior al dente. Rozgrzej piekarnik do 150 st. C. Ostudzonego kalafiora wyłóż do naczynia żaroodpornego i ułóż na nim szynkę pokrojoną w kostkę, pomidory pokrojone w plastry. Następnie posyp...
Czosnek posiekać, zalać litrem wody, posolić, podgotować. Dodać goździki i zioła, gotować 30 min., odcedzić. Bagietkę pokroić w kromeczki, na talerzach rozłożyć jedną warstwę kromek ściśle ...
Zagotować cukier, wodę i margarynę. Po zagotowaniu wymieszać z mlekiem, kakao i pokruszonymi herbatnikami. Następnie wlać do tortownicy lub keksówki i po ostygnięciu wstawić do lodówki...
Ugotowane ziemniaki pokroić w plastry i włożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego. Na patelni podsmażyć pokrojoną w plastry kiełbasę, wlać śmietanę i dodać starty ser. Całość podsmażyć i...
Zblanszuj brokuła przez 3-4 min w osolonym wrzątku i wystudź. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni na złocisty kolor. Fetę pokrój w grubą kostkę. Przestudzonego brokuła podziel na różyczki i ...
Pomarańczę obrać i wyfiletować. Dynię upiec, następnie obrać i zmiksować blenderem z pomarańczą, bananem i cynamonem. ...
Do kieliszka włożyć kostki lodu. Wlać chłodzone Prosecco, dodać Aperol. Dopełnić zimną wodą sodową i udekorować plasterkiem pomarańczy. Można podawać dodatkowo z zieloną oliwką nadzianą na ...
Zaparzyć herbatę zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, następnie ostudzić. Brzoskwinie i banany pokroić na mniejsze kawałki. Dodać herbatę i miód, zmiksować razem...
Mięso umyć i osuszyć, pokroić w kostkę i oprószyć sproszkowaną papryką. Obrać cebule i pokroić w grube kostki, następnie zarumienić na rozgrzanym oleju. Dodać mięso stale mieszając, trzymać na ...
Do dzbanka włożyć kostki lodu. Wlać sok pomarańczowy, sok ananasowy oraz sok z limonki lub cytryny.Następnie dodać rum i grenadinę. Wymieszać i posłodzić do smaku, mieszając do momentu rozpuszczenia...