Dynie umyć, obrać, usunąć pestki i luźny miąższ, opłukać, pokroić w kostkę i zalać niewielką ilością wrzącej wody, dodać sól. Taką dynie na Halloween należy następnie ugotować. Pomidory umyć, pokroić w ćwiartki, zalać małą ilością wody, rozgotować i przetrzeć i dodać do dyni...
Z indyka wycinamy pierś oraz nogi i skrzydełka. Przygotowujemy roladki: pieczarki myjemy, odsączamy i mielimy wraz z cebulą przez maszynkę albo drobno siekamy. Smażymy na połowie masła, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Pierś indyczą kroimy w plastry, ...
Wszystkie składniki z wyjątkiem jabłek zagotować w rondelku i gotować tak przez 15-20 minut aż utworzy się gęsty, jasnobrązowy karmel. W każde jabłko na Halloween wbić patyczek (np. taki jak do robienia szaszłyków) i zanurzyć je w karmelu. Nie obierać ich wcześniej! Mają być ze skórką. ...