Strona główna  »   Przepisy  »   Schab z dzika inaczej

Schab z dzika inaczej - przepis

-
Schab z dzika inaczej
  • Kategoria: Dziczyzna
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 70

SKŁADNIKI

  • ok.50 dkg schabu z dzika
  • 2 cebule
  • marynata staropolska
  • keczup
  • olej uniwersalny
  • sól
  • pieprz
  • kilka ziaren jałowca

Schab w całości zostawić na noc w wodzie z Marynatą staropolską.
Następnie osuszyć, pokroić na grube plastry.
Natrzeć solą, pieprzem i rozgniecionym jałowcem.
Do naczynia żaroodpornego wlać trochę oleju, ułożyć mięso.
Na każdy kawałek położyć plastry cebuli i polać obficie keczupem (może być łagodny lub pikantny).
Piec 1 godz.
Podawać z ziemniakami lub kaszą jęczmienną i surówką z kiszonej kapusty.