Strona główna  »   Przepisy  »   mięsne kulki z fetą

Mięsne kulki z fetą - przepis

-
mięsne kulki z fetą
  • Kategoria: Drób i inne ptactwo
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 30

SKŁADNIKI

  • filet z drobiu (np. indyk, kurczak)
  • jajko
  • ser feta
  • bułka tarta
  • przyprawy

Mięso mielimy i mieszamy podobnie jak na kotlety mielone z jajkiem i przyprawami (sól, pieprz), formujemy z niego małe kuleczki do środka wkładając kawałek fety. Gotowe kuleczki obtaczamy w bułce tartej i smażymy tak, jak frytki "w głebokim tłuszczu" do zrumienienia. Po wyjęciu odkładamy na chwilę na ręcznik papierowy. Można podawać same jako chrupiące kulki mięsne lub też z sosem.