Strona główna  »   Przepisy  »   Złociste jajka

Złociste jajka - przepis

-
Złociste jajka
  • Kategoria: Dodatki do dań
  • Okazja: Wielkanoc
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 15

SKŁADNIKI

  • 8 jajek na twardo
  • 2 jajka surowe
  • 3 łyżki mleka
  • bułka tarta
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • sól
  • pieprz
  • olej

Jajka surowe rozmieszać z mlekiem, solą i pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z serem. Jajka na twardo obtoczyć w mieszaninie jajek i mleka, a potem w bułce z serem. Tak przygotowane jajka smażyć w głębokim oleju na złoty kolor. Doskonale smakują z sosem chrzanowym. Polecam i życzę smacznego!