cebule pokroić na małą kostkę i zeszklić na łyżce oliwy połączyć: mięso, cebule, jaja, pozostałą oliwę doprawić pieprzem do smaku i jak ktoś bardzo musi to też sola masę zostawić na min. 10...
Pierś umyć, posypać solą i pieprzem, skropić oliwą z oliwek. Grillować pierś po obu stronach na złoto. Ziemniaki ugotować. Podawać w całości posolone i posypane koperkiem. Marchew obrać, pokroić w kostkę i gotować z groszkiem do miękkości. Podawać z łyżeczką masła. Pomidora i ogórki ...
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę 3cm x 3cm, frankfuterki i białe kiełbaski kroimy na długość ok 5cm, pieczarki i cebulkę na ćwiartki, a paprykę w plastry o długości ok 3cm. Pokrojone produkty nabijamy na wykałaczki w kolejności: franfuterka, cebulka, pierś z kurczaka, pieczarka, papryka, bia...
Kotlety lekko rozbijamy ręką, mięso doprawiamy solą i papryką kładziemy na patelnię grillową. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na średniej grubości plastry wykładamy do naczynia żaroodpornego, skrapiamy oliwą i posypujemy majerankiem. Pieczemy ok. 20-30 min. Fasolkę szparagową wrzucamy na ...
Umyć mięso, osuszyć i pokroić w kostkę. Obrać , usunąc z nich gniazda nasienne z miąższem, następnie pokroić na kawałki. Na patyki do szaszłyków nabijać naprzemiennie mięso, cebulę i paprykę. Wymieszać dokładnie sos sojowy z sokiem z limonki i olejem. Uzyskaną marynatą polać ...
Marchewkę kroimy na plasterki najlepiej skrobaczką albo trzemy na tarce w cienkie plasterki. Rozkładamy na blaszce, skrapiamy oliwą z oliwek, kładziemy do piekarnika (temperatura 180 stopni) i czekamy aż się ładnie zarumienią. Można też zrobić to na grillu. Chipsy te są bardzo smaczne, zdrowe ...