Robienie zakupów przez Internet to dla wielu osób niemal codzienność. Zaopatrujemy się w ten sposób w odzież, obuwie, kosmetyki, elektronikę czy książki lub masę innych produktów....
Świąteczne pierniki, to obok makowców, serników i innych łakoci jedne z najpopularniejszych wypieków bożonarodzeniowych. Pojawiają się nie tylko na wigilijnym stole, ale zdobią również nasze świąt...
Karp od zawsze kojarzy nam się z polskim wigilijnym stołem. Wbrew opiniom, nie jest wcale trudny w oporządzeniu. Jeśli w Twoim świątecznym menu zaplanowany jest karp, przygotuj tę rybę tak, aby stała s...
Makaron al dente jest zdrowszy, lepiej smakuje z sosami, uważa się także, że mniej tuczy. Ale jak prawidłowo ugotować makaron w ten sposób?...
Warto do zimy przygotować się już dziś! Wykorzystaj trwający sezon na jabłka, gruszki i śliwki, i zaopatrz swoją spiżarnię w zapas jesiennych przetworów. Smażone jabłka, powidła śliwkowe czy grus...
Mieszanka ziół prowansalskich to jedna z ulubionych przypraw - składają się na nią następujące zioła: rozmaryn, bazylia, tymianek, szałwia lekarska, mięta pieprzowa, cząber ogrodowy, oregano i maje...
Wybierając warzywa i owoce do jedzenia na surowo lub do przygotowania posiłków koniecznie należy sprawdzić, z jakiej uprawy pochodzą. Najzdrowsze są produkty z gospodarstw ekologicznych. Unikać zaś nal...
Przed nami Wielkanoc. Najbardziej radosne Święta w kalendarzu chrześcijańskim. Każda Pani domu chce zadbać o to, aby wyjątkowy nastrój zapanował także na wielkanocnym stole. Oprócz wielkanocnego bara...
Jedną z tradycji wielkanocnych jest święcenie pokarmów. W święconce, którą zanosimy do kościoła w Wielką Sobotę znajdziemy m.in. kolorowe jajka, które są symbolem odradzającego się życia. Najcz...