Strona główna  »   Porady Kulinarne  »   Gotowanie

Gotowanie

-
Porady

Jak oprawić karpia?

Karp od zawsze kojarzy nam się z polskim wigilijnym stołem. Wbrew opiniom, nie jest wcale trudny w oporządzeniu. Jeśli w Twoim świątecznym menu zaplanowany jest karp, przygotuj tę rybę tak, aby stała s...

Czytaj więcej »

Zioła prowansalskie

Mieszanka ziół prowansalskich to jedna z ulubionych przypraw - składają się na nią następujące zioła: rozmaryn, bazylia, tymianek, szałwia lekarska, mięta pieprzowa, cząber ogrodowy, oregano i maje...

Czytaj więcej »

Kody PLU na warzywach i owocach

Wybierając warzywa i owoce do jedzenia na surowo lub do przygotowania posiłków koniecznie należy sprawdzić, z jakiej uprawy pochodzą. Najzdrowsze są produkty z gospodarstw ekologicznych. Unikać zaś nal...

Czytaj więcej »