Strona główna  »   Przepisy  »   Zupa pieczarkowa z groszkiem

Zupa pieczarkowa z groszkiem - przepis

-
Zupa pieczarkowa z groszkiem
  • Kategoria: Zupy
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 20

SKŁADNIKI

  • - mrożony groszek zielony 1 paczka
  • - pieczarki 40 dag
  • - cebula 2 szt
  • - koperek 1 garść może być suszony
  • - śmietana 2-3 łyżki
  • - żółtka 2 szt
  • - sól
  • - pieprz czarny

Groszek ugotować w osolonej wodzie, pieczarki i cebule drobno pokroić i udusić na oleju.
Wrzucić do groszku i gotować kilkanaście minut, dodać koperek.
Żółtka dokładnie wymieszać ze śmietana , wlać do nich trochę gorącego wywaru i szybko mieszając zaprawić zupę. Doprawić solą i pieprzem.