Strona główna  »   Przepisy  »   Kapusniak

Kapusniak - przepis

-
Kapusniak
  • Kategoria: Zupy
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 80

SKŁADNIKI

  • - kiszona kapusta - 400g
  • - wieprzowina - 200g
  • - słonina - 100g
  • - cebula
  • - pietruszka
  • - seler (pół)
  • - czosnek
  • - liść laurowy
  • - sól, pieprz

Wszystkie warzywa - oprócz cebuli - obrać pokroić na mniejsze kawałki

Wrzucić warzywa do 1,5 litra wody, dodać mięso, czosnek i liść laurowy

gotować 30 min

wyjąć warzywa i mięso

mięso pokroić i połączyć z wywarem, dodać kapustę i gotować kolejne 30 min

Słoninę i cebulę pokroić , podsmażyć i dodać do zupy, gotować jeszcze 5 min