Strona główna  »   Przepisy  »   Soczyste roladki schabowe z pieczarkami

Soczyste roladki schabowe z pieczarkami - przepis

-
Soczyste roladki schabowe z pieczarkami
  • Kategoria: Wieprzowina
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 0

SKŁADNIKI

  • - kotlety schabu (w zależności od ilości osób)
  • - 30-40 gad pieczarek
  • - 2 średnie cebule
  • - 2-3 ząbki czosnku
  • - 10 dag sera żółtego
  • - sól, pieprz do smaku
  • - oliwa do smażenia

1. Pieczarki, cebulkę kroimy na kosteczkę
2. Czosnek przeciskamy przez prasę lub drobiutko kroimy
3. Cebulę i czosnek podsmażamy na łyżce oliwy, gdy się zeszki, dodajemy pieczarki. Łącznie smażymy nie dłużej niż 5-7 min
4. Kotlety schabu rozbijam na cieniutkie plasterki
5. Każdego kotleta solimy i pieprzymy do smaku.
6. Na każdego kotleta układamy podsmażone (pieczarki, cebulę, czosnek) oraz odrobionę startego żółtego sera.
7. Schab rolujemy zawijając każdą roladkę w folię aluminiową
8. Układamy w parowarze na około 45-50 min.

Można podawać z warzywami również uparowanymi takimi jak kalafior, marchewka, brokuł, pieczarki. Lub z warzywami z patelni.
Danie jest lekkostrawne.
SMACZNEGO!!!