Strona główna  »   Przepisy  »   Roladki na parze

Roladki na parze - przepis

-
Roladki na parze
  • Kategoria: Wieprzowina
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 1

SKŁADNIKI

  • 5 plastrów chudego schabu
  • 5 łyżek musztardy francuskiej
  • 4 łyżki musztardy chrzanowej
  • 1 cebula
  • 8 ziemniaków
  • pieprz cytrynowy
  • słodka mielona papryka
  • po 20dag kalafiora, brokułów, marchewki

Schab myjemy, rozbijamy, opruszamy pieprzem cytrynowym. Musztardę francuską mieszamy z musztardą chrzanową i drobno posiekaną cebulą, dodajemy 2 łyżki wody i doprawiamy szczyptą słodkiej papryki. Każdy plaster mięsa obficie smarujemy sosem z obu stron i zawijamy w roladki w folię aluminiową. Gotujemy w parowarze ok. 1h. Marchewkę, ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy, brokuły i kalafiora myjemy i kroimy na mniejsze części. Również parujemy przez ok. 30 min, czasami mieszając. Podajemy z roladkami