Strona główna  »   Przepisy  »   Kotlety schabowe z salami, cebulą oraz żółtym serem

Kotlety schabowe z salami, cebulą oraz żółtym serem - przepis

-
Kotlety schabowe z salami, cebulą oraz żółtym serem
  • Kategoria: Wieprzowina
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: średnie
  • Czas przygotowania (w min.): 45

SKŁADNIKI

  • schab - 2 kotlety
  • czosnek granulowany 1/4 łyżeczki
  • kumin mielony 1/4 łyżeczki
  • kwiat muszkatołowca mielony 1/4 łyżeczki
  • ziarenka smaku odrobina
  • ser żółty tylżycki 4 plastry
  • salami z cebulą 2 plastry
  • jajko na panierkę
  • bułka tarta na panierkę

Kotlety rozbijamy na dość cienkie plastry. Doprawiamy przyprawami i odstawiamy na minimum godzinę.
Teraz, na połowie każdego kotleta, kładziemy plasterek sera na to salami i ponownie ser. Składamy na pół tak aby nadzienie było w środku.
Brzegi spinamy trzema wykałaczkami i panierujemy w jajku i bułce.
Smażymy z obu stron na złoto - ja po obróceniu przykryłam patelnię pokrywką.
Podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.