Strona główna  »   Przepisy  »   Krokiety z fetą

Krokiety z fetą - przepis

-
Krokiety z fetą
  • Kategoria: Warzywa
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 120

SKŁADNIKI

  • 1/2 kg mąki
  • 2 szklanki wody
  • 1 szklanka mleka
  • 3 jajka
  • szczypta soli
  • łyżka oleju
  • 4 łyżki masła
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • ząbek czosnku
  • ser feta
  • 3 jajka
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • bułka tarta
  • olej

Przygotować ciasto naleśnikowe z mąki, mleka, wody, jajek, szczypty soli, łyżki oleju.
Usmażyć naleśniki.
Mrożony szpinak z ząbkiem czosnku na maśle odparować na patelni. Wystudzić i wymieszać razem z serem feta. Gotowym nadzieniem posmarować naleśniki i zwinąć tworząc krokiety. Wymoczyć w rozbitych jajkach z dodatkiem szczypty soli i pieprzu. Obtoczyć w tartej bułce. Usmażyć na oleju.
Podawać z czerwonym barszczem.