Strona główna  »   Przepisy  »   Kalarepka nadziewana ryżem

Kalarepka nadziewana ryżem - przepis

-
Kalarepka nadziewana ryżem
  • Kategoria: Warzywa
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 50

SKŁADNIKI

  • 8 kalarepek
  • 1/2 szklanki ryżu pełnoziarnistego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • koper

Kalarepki umyć, wydrążyć miąższ. Ryż gotować do miękkości, odcedzić. Dodać jajko, posiekany koper, pokrojony drobno miąższ z kalarepek, masło, sól, pieprz do smaku. Wymieszać wszystkie składniki bardzo dokładnie. Kalarepki napełnić farszem, wstawić do rondla i podlać osolona wodą do połowy. Dusić do miękkości.