Strona główna  »   Przepisy  »   Kalafiorkowe kotleciki

Kalafiorkowe kotleciki - przepis

-
Kalafiorkowe kotleciki
  • Kategoria: Warzywa
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 30

SKŁADNIKI

  • 1 duży kalafior ( bądź 2 mniejsze
  • 100 gram posiekanych orzechów
  • 2 jajka
  • olej rzepakowy do smażenia
  • gałka muszkatołowa
  • ewentualnie sól i pieprz

Kalafior umyć, podzielić na różyczki.
Włożyć do wrzącej wody i gotować do miękkości. Kalafior odcedzić, a następnie rozgnieść widelcem. Dadać surowe jajko i posiekane orzechy oraz ewentualnie ulubione przyprawy. Z powstałej masy uformować średniej wielkości kotleciki. Następnie usmażyć je na mocno rozgrzanym oleju.

Samo zdrowie!

SMACZNEGO!