Strona główna  »   Przepisy  »   Bakłażany z włoch

Bakłażany z włoch - przepis

-
Bakłażany z włoch
  • Kategoria: Warzywa
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 30

SKŁADNIKI

  • - bakłażan
  • - pół szklanki przecieru pomidorowego bez cukru
  • - mozarella - 100g
  • - oliwa z oliwek
  • - oregano, bazylia
  • - czosnek
  • - sól, pieprz

bakłażana obieramy i kroimy na plastry

obtaczamy w przyprawach i smażymy na oliwie na złoto, odsączmy tłuszcz ręcznikiem papierowym

przekładamy do żaroodpornego naczynia, polewamy przecierem pomidorowym, posypujemy oregano, bazylią i czosnkiem oraz startym serem mozarella

wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy aż ser się roztopi i lekko zarumieni