Strona główna  »   Przepisy  »   surówka wiosenna z fetą

Surówka wiosenna z fetą - przepis

-
surówka wiosenna z fetą
  • Kategoria: Surówki
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 20

SKŁADNIKI

  • 1 główka sałaty
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 pęczek dymki
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 15 dag sera feta
  • 1/4szkl dobrego oleju lub oliwy z oliwek
  • 3 łyżeczki octu winnego
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól, pieprz

Wszystkie jarzynki dokładnie umyc, osuszyć. Sałatę porwać palcami na małe kawałki. Rzodkiewki pokroić w plasterki, dymkę posiekać razem ze szczypiorem.
Ser pokroić w kostkę.Oliwę ubić z cukrem, musztardą, solą i pieprzem.
Wszystkie warzywka wymieszać ze sobą i podoprawiać oliwnym sosem według gustu.