Strona główna  »   Przepisy  »   Sałatka z kurczaka po meksykańsku

Sałatka z kurczaka po meksykańsku - przepis

-
Sałatka z kurczaka po meksykańsku
  • Kategoria: Surówki
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 40

SKŁADNIKI

  • 25 dag ugotowanego mięsa z kurczaka
  • 2 strąki czerwonej papryki
  • 150 ml gęstej kwaśnej śmietany
  • 50 ml majonezu
  • 15 dag osączonej z zalewy kukurydzy konserwowanej
  • 15 dag ugotowanego na sypko białego ryżu
  • 1/2 łyżeczki sproszkowanego chili
  • sól i pieprz do smaku

Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić w drobną kostkę. Dodać pokrojone w kawałki mięso z kurczaka, kukurydzę, ryż, i sproszkowane chili. Polać śmietaną wymieszaną z majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Przełożyć w chłodne miejsce na 1/2 godz. Podawać z pieczywem