Strona główna  »   Przepisy  »   Sałatka z brokułów i sera feta

Sałatka z brokułów i sera feta - przepis

-
Sałatka z brokułów i sera feta
  • Kategoria: Sałatki
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 20
  • Liczba porcji: 4

SKŁADNIKI

  • 1 spory brokuł
  • 1 opakowanie sera feta (200 g)
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 1 łyzka miodu
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • ząbek czosnku
  • 1 łyzka octu balsamicznego
  • sól, pieprz

Zblanszuj brokuła przez 3-4 min w osolonym wrzątku i wystudź. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni na złocisty kolor. Fetę pokrój w grubą kostkę. Przestudzonego brokuła podziel na różyczki i rozłóż na talerzach. Na każdym ułóż kostki fety i posyp płatkami migdałowymi.

Sos:
Oliwę wymieszaj z miodem i sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem i polej każdą porcję sałatki.