Strona główna  »   Przepisy  »   Sałatka z arbuza, fety i sałaty

Sałatka z arbuza, fety i sałaty - przepis

-
Sałatka z arbuza, fety i sałaty
  • Kategoria: Sałatki
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 20

SKŁADNIKI

  • 1 sałata lodowa
  • 280 g sera feta light
  • 500 g arbuza
  • 1 cebula czerwona
  • 4 listki melisy
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 szczypta pieprzu

Sałatę myje, osuszam, a następnie rwę lub kroję na mniejsze kawałki. Fetę i arbuza kroję w kostkę. Cebulę obieram i siekam w cienkie krążki. Wszystkie składniki umieszczam w dużej misce i mieszam ze sobą. Dressing: Oliwę mieszam z octem winnym, miodem i pieprzem. Najlepiej to robić w małym słoiczku, aby wszystkie składniki sosu dobrze się połączyły. Sałatkę przed podaniem polewam dressingiem i posypuje posiekanymi listkami melisy. Podaję jako samodzielną przekąskę lub do dań z grilla.