Strona główna  »   Przepisy  »   Pieczone steki z tuńczyka z rukolą

Pieczone steki z tuńczyka z rukolą

-
Pieczone steki z tuńczyka z rukolą
  • Kategoria: Ryby
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 40

SKŁADNIKI

  • 4 steki z tuńczyka/każdy po 200 g./
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu worcester
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka cukru
  • łyżeczka oleju słonecznikowego
  • 100 gramów rukoli
  • 1 cytryna
  • 4 pestki dyni

W misce wymieszać sos worcester, sos sojowy, musztardę, cukier i olej.
Otrzymaną marynatą polać steki z tuńczyka.
Przykryć i odstawić na 30 minut do lodówki.
Steki piec na rozgrzanym grillu przez 15 minut. Podawać posypane rukolą i pestkami dyni.
Udekorować cząstkami cytryny.