Strona główna  »   Przepisy  »   Pomidory faszerowane twarożkiem

Pomidory faszerowane twarożkiem - przepis

-
Pomidory faszerowane twarożkiem
  • Kategoria: Przekąski
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 20
  • Liczba porcji: 1

SKŁADNIKI

  • 2 pomidory
  • 10 dag serka wiejskiego lub twarogu
  • 1 ząbek czosnku
  • pół łyżeczki posiekanego szczypiorku
  • pół łyżeczki posiekanego koperku
  • sól, pieprz

Pomidory umyć i osuszyć. Przeciąć pomidory w takim miejscu, aby ściąć ich wierzchy. Łyżeczką wydrążyć miąższ. Serek wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, następnie doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekaną zieleninę.

Wydrążone pomidory wypełnić twarożkiem. Można wierzch ozdobić natką pietruszki.