Strona główna  »   Przepisy  »   Omlet ze szpinakiem i łososiem

Omlet ze szpinakiem i łososiem - przepis

-
Omlet ze szpinakiem i łososiem
  • Kategoria: Przekąski
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 40

SKŁADNIKI

  • - 2 jaja
  • - 3-4 łyżki śmietany kwaśnej 18%
  • - oliwa z oliwek do smażenia (odrobina)
  • - 1 opakowanie szpinaku (mrożone posiekane liście)
  • - 50g świeżego łososia
  • - czosnek
  • - sok z cytryny
  • - sól, pieprz

łososia skrop cytryną i odstaw do lodówki na 15 min
następnie posyp przyprawami, ugotuj na parze lub w mikrofalówce bez tłuszczu

szpinak podduś w małym rondelku razem z posiekanym lub wyciśniętym czosnkiem

jaja zmiksuj ze śmietaną i przyprawami, usmaż razem z łososiem, przypraw szpinakiem