Strona główna  »   Przepisy  »   Jajka faszerowane z szynką

Jajka faszerowane z szynką - przepis

-
Jajka faszerowane z szynką
  • Kategoria: Przekąski
  • Okazja: Wielkanoc
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 30

SKŁADNIKI

  • 5 ugotowanych jajek
  • łyżka majonezu
  • odrobina musztardy do smaku
  • natka pietruszki - ilość w zależności od naszych upodobań
  • 2-3 plasterki szynki lub suchej kiełbasy
  • sól i pieprz do smaku

Ugotowane na twardo jajka obierz ze skorupek i przetnij wzdłóż na pół. Wyjmij delikatnie żółtka i przełóż je do miseczki, a następnie rozgnieć dokładnie widelcem. Szynkę lub kiełbasę pokój w maleńką kosteczkę i dodaj do żółtek. Natkę posiekaj drobno i też dodaj do żółtek. Połącz wszystko z majonezem i musztardą i dokładnie wymieszaj. Dodaj soli i pieprzu do smaku.

Żeby "dosmaczyć" nasze jajka, możesz całość polać sosem czosnkowym przygotowanym następująco:
do kubka jogurtu naturalnego dodaj 2 ząbki czosnku i łyżczę musztardy. Dodaj soli i pieprzu do smaku i polej wyłożone na półmisku jajka.