Strona główna  »   Przepisy  »   Na każdy dzień

Na każdy dzień - Przepisy

-
Na każdy dzień - Przepisy

Zapiekanka z łososia

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź je, obierz i pokrój w plastry. Cebulę obierz, pokrój w plastry i zeszklij na patelni na rozgrzanym maśle. Żaroodporne naczynie wysmaruj cienko masłem i ułóż ...

Czytaj więcej »

Zapiekanka z ryżem i kurczakiem

Ugotuj ryż, przelej zimną wodą i dokładnie osącz. Cebulę obierz i drobno posiekaj, podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojone piersi kurczaka, oprósz solą i pieprzem, zmaż całość 10-15 min do ...

Czytaj więcej »

Prowansalska zupa czosnkowa

Czosnek posiekać, zalać litrem wody, posolić, podgotować. Dodać goździki i zioła, gotować 30 min., odcedzić. Bagietkę pokroić w kromeczki, na talerzach rozłożyć jedną warstwę kromek ściśle ...

Czytaj więcej »

Blok czekoladowy z herbatnikami

Zagotować cukier, wodę i margarynę. Po zagotowaniu wymieszać z mlekiem, kakao i pokruszonymi herbatnikami. Następnie wlać do tortownicy lub keksówki i po ostygnięciu wstawić do lodówki...

Czytaj więcej »

Sałatka z brokułów i sera feta

Zblanszuj brokuła przez 3-4 min w osolonym wrzątku i wystudź. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni na złocisty kolor. Fetę pokrój w grubą kostkę. Przestudzonego brokuła podziel na różyczki i ...

Czytaj więcej »

Aperol Spritz

Do kieliszka włożyć kostki lodu. Wlać chłodzone Prosecco, dodać Aperol. Dopełnić zimną wodą sodową i udekorować plasterkiem pomarańczy. Można podawać dodatkowo z zieloną oliwką nadzianą na ...

Czytaj więcej »

Gulasz piwny

Mięso umyć i osuszyć, pokroić w kostkę i oprószyć sproszkowaną papryką. Obrać cebule i pokroić w grube kostki, następnie zarumienić na rozgrzanym oleju. Dodać mięso stale mieszając, trzymać na ...

Czytaj więcej »

Poncz z limonek lub cytryn

Do dzbanka włożyć kostki lodu. Wlać sok pomarańczowy, sok ananasowy oraz sok z limonki lub cytryny.Następnie dodać rum i grenadinę. Wymieszać i posłodzić do smaku, mieszając do momentu rozpuszczenia...

Czytaj więcej »

Cukinia z mięsnym farszem

Ugotować ryż w osolonej wodzie. Umyte cukinie pokroić w kawałki o długości ok. 6 cm. Z kawałków cukinii łyżeczką wydrążyć miąższ, ale pozostawić trochę na spodzie. Wydrążone cukinie oprószy...

Czytaj więcej »