Strona główna  »   Przepisy  »   Muszelki z tuńczykiem

Muszelki z tuńczykiem - przepis

-
Muszelki z tuńczykiem
  • Kategoria: Makarony
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 25

SKŁADNIKI

  • - 300g makaronu muszelki
  • - dwie puszki tuńczyka w sosie własnym
  • - papryka czerwona
  • - pietruszka (zielona)
  • - papryczka chilli
  • - sok z 1 cytryny
  • - 2 ząbki czosnku
  • - świeżo zmielony pieprz, sól
  • - 100g sera ricotta o obniżonej zawartości tłuszczu

ugotuj makaron al dente, przestudź go

dodaj tuńczyka, pokrojone papryki

posyp pietruszką, posyp posiekanym lub wyciśniętym czosnkiem i polej sokiem z cytryny

dopraw solą i pieprzem

lekko przemieszaj bardzo rozdrobniony ser ricotta