Strona główna  »   Przepisy  »   Makaronowe grzanki

Makaronowe grzanki - przepis

-
Makaronowe grzanki
  • Kategoria: Makarony
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 40

SKŁADNIKI

  • 20 dkg cienkiego makaronu (jak do rosołu)
  • 3 żółtka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • tarta bułka
  • sól

Makaron ugotować i odcedzić. W garnku stopić łyżkę masła, włożyć makaron, zamieszać i podgrzać. Lekko ostudzić i wbić żółtka. Dokładnie wymieszać, potem wyłożyć na blachę i rozłożyć równą warstwą o grubości 1 cm. Po wystygnięciu pokroić. Maczać porcje w roztrzepanym jajku, obtaczać w tartej bułce, posolić i smażyć na reszcie masła.

Pyszne z dodatkiem surówki lub ketchupu.