Strona główna  »   Przepisy  »   Makaron z pieczarkami

Makaron z pieczarkami - przepis

-
Makaron z pieczarkami
  • Kategoria: Makarony
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 20

SKŁADNIKI

  • makaron
  • pieczarki
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 1 łyzka jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz sól do smaku

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pieczarki smażymy na maśle, po usmażeniu przekładamy do makaronu i mieszamy razem.

Dresing:
Majonez, śmietanę i jogurt mieszamy razem. Dodajemy wyciśnięty czosnek i przyprawiamy solą i pieprzem.

Makaron przekładamy na talerz i polewany dresingiem.