Strona główna  »   Przepisy  »   Pierś z nadzieniem serowym

Pierś z nadzieniem serowym - przepis

-
Pierś z nadzieniem serowym
  • Kategoria: Drób i inne ptactwo
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 50

SKŁADNIKI

  • - piersi z kurczaka - 4 szt
  • - 4 plastry boczku
  • - ser feta - 250 g
  • - pomidory - 2 średnie
  • - czosnek
  • - tymianek, oregano, rozmaryn
  • - pieprz ziołowy
  • - oliwa do smażenia

Pomidory drobno pokroić razem z fetą i ziołami.

Dodać wyciśnięty lub posiekany drobno czosnek.

Kurczaka rozbić.

Na każdą pierś nałożyć farsz i zawinąć. Smakosze mogą zawinąć każdą dodatkowo w plaster boczku :)

Tak przygotowane piersi włożyć do żaroodporngo naczynia, skropić oliwą i włożyć do rozgrzanego piekarnika.
Piec 30 minut.