Strona główna  »   Przepisy  »   Pierś nadziewana smażonym białym serem

Pierś nadziewana smażonym białym serem - przepis

-
Pierś nadziewana smażonym białym serem
  • Kategoria: Drób i inne ptactwo
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: łatwe
  • Dieta: Dukana (proteinowa, białkowa)
  • Czas przygotowania (w min.): 45

SKŁADNIKI

  • dwie lub trzy pojedyncze piersi z kurczaka
  • 200 gram chudego białego sera
  • duży jogurt naturalny
  • szczypta cynamonu
  • ulubione przypraw

Na teflonową patelnię włożyć biały ser, trochę posolić, dodać cynamon i pieprz. Smażyć ser, aż ser będzie lekko ciągnący. Piersi kroić jak na cienkie kotlety i rozbijamy. Usmażony ser zawijam w pierś jak roladę. Rolady wkładamy na rozgrzaną patelnie i zalewamy małą ilością gorącej wody. Przyprawić i przykryć. Gdy mięso zrobi się białe, zdjąć przykrywkę i smażymy aż woda nie odparuje. W międzyczasie jogurt mieszamy z wybranymi przyprawami i przygotowanym jogurtem zalać roladki. Na patelni trzymać jeszcze przez około cztery minuty.