Strona główna  »   Przepisy  »   Kurczak po meksykańsku

Kurczak po meksykańsku - przepis

-
Kurczak po meksykańsku
  • Kategoria: Drób i inne ptactwo
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 30

SKŁADNIKI

  • filet z piersi kurczaka 120 g
  • cebula 1/4 szt
  • papryka czerwona 1/4 szt
  • papryka zielona 1/4 szt
  • kukurydza konserwowa 25 g
  • fasola czerwona konserwowa 50 g
  • oliwa z oliwek 1 łyżeczka
  • tortilla 1 szt. mała
  • sól, pieprz do smaku

Na patelni teflonowej (bez tłuszczu) przysmażyć pokrojoną w paseczki pierś z kurczaka. Usmażonego kurczaka przełożyć do miseczki. Paprykę zieloną i czerwoną pokroić w paseczki, podsmażyć wraz z pokrojoną w talarki cebulą na mocno rozgrzanej oliwie z oliwek. Kurczaka, podsmażone warzywa, konserwową kukurydzę i fasolkę, wymieszać razem na patelni. Doprawić do smaku. Tortillę podgrzać w piekarniku, a następnie nałożyć warstwę warzyw z kurczakiem. Tortillę zawijamy i zdrowy, dietetyczny posiłek jest gotowy.

Kurczak po meksykańsku zawiera jedyne 350 kcal, w tym:
wartość energetyczna 357 kcal
zawartość białka 31,4 g
zawartość tłuszczu 7,4 g
zawartość węglowodanów 46,0 g
Posiłek pyszny, kolorowy (czytaj zdrowy) i niekaloryczny :)