Strona główna  »   Przepisy  »   Papryka faszerowana

Papryka faszerowana - przepis

-
Papryka faszerowana
  • Kategoria: Dodatki do dań
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 50

SKŁADNIKI

  • papryki
  • mięso kurczaka
  • pieczarki
  • czosnek
  • cebula
  • pomidor
  • ser żółty
  • oregano
  • sól
  • pieprz

Z papryki usuwamy gniazda nasienne i faszerujemy farszem.

Farsz:
ugotowane i zmielone mięso kurczaka, pokrojone i podduszone pieczarki, rozgnieciony czosnek, cebula, obrany ze skóry i pokrojony pomidor, ser żółty, oregano, pieprz, sól.

Wszystkie składniki po odpowiedniej obróbce (siekanie, krojenie, duszenie itp.) mieszamy, nadziewamy paprykę, którą w żaroodpornym naczyniu pieczemy ok. 35 minut w piekarniku o temp. 180 stopni.