Strona główna  »   Przepisy  »   Schab z grila

Schab z grila - przepis

-
Schab z grila
  • Kategoria: Dania z grilla
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: łatwe
  • Czas przygotowania (w min.): 30

SKŁADNIKI

  • 4 kotlety schabowe
  • sól
  • papryka
  • zielona fasolka szparagowa
  • 4 duże ziemniaki
  • majeranek
  • 1 łyżka oliwy

Kotlety lekko rozbijamy ręką, mięso doprawiamy solą i papryką kładziemy na patelnię grillową. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na średniej grubości plastry wykładamy do naczynia żaroodpornego, skrapiamy oliwą i posypujemy majerankiem. Pieczemy ok. 20-30 min. Fasolkę szparagową wrzucamy na osoloną gotującą się wodę i gotujemy ok 5-7 min, aby była al dente. Odcedzamy wykładamy na talerz. Na nią nakładamy upieczone kawałki mięsa, dookoła układamy upieczone ziemniaczki.