Strona główna  »   Przepisy  »   Snikers

Snikers - przepis

-
Snikers
  • Kategoria: Ciasta
  • Okazja: Na każdy dzień
  • Trudność: średnie
  • Czas przygotowania (w min.): 60

SKŁADNIKI

  • ciasto
  • 5 żółtek
  • 1 kostka palmy
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 szklanki mąki tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • masa
  • 2 puszki masy krówka gotowe
  • pół litra kremówki 36%
  • 2 łyzeczki żelantyny spożywczej
  • 1 paczka mała orzechów włoskich
  • 10 łyżek letniej wody

Składniki na ciasto zagnieść i podzielić na dwie równe części, rozprowadzić na dwie duże blachy.
Każdą z blach piec po 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180st.C, potem poczekać aż ostygnie, rozsmarować na jednym cieście mase krówkową.
Następnie ubijamy kremówkę, dodajemy cukier puder do ubitej kremówki, dodajemy żelatynę rozrobioną w letniej wodzie, która powoli zaczyna gęstnieć.
Masę z kremówki wykładamy na ciasto z posmarowaną krówką, potem kładziemy na to delikatnie drugie upieczone ciasto, smarujemy krówką i posypujemy pokrojonymi orzechami włoskimi.
POLECAM SMACZNEGO!